Jak se vám líbí kalendář?
U Žánru chybí možnost <Any> a kategorie Druh nabízí možnosti Půjčovna a Bazar.
Opravil jsem. <Any> chybí, ale když se nic nezadá, nabídka se ignoruje - tj. výsledek jako <Any>.
Všiml jsem si jedné drobnosti v kalendáři u filtrování. Asi o ní víte, ale pro jistotu to sem napíšu.
U Žánru chybí možnost <Any> a kategorie Druh nabízí možnosti Půjčovna a Bazar.
myslim zde tady se to nezobrazuje, po kliknuti je jen datum, poradatel, typ a podpora os
Jasně, podíváme se, co se dá dělat.
Co tím máš konkrétně na mysli? V kalenáři se ukazuje, kde se akce konají a stejně tak zle akce filtrovat
Díky
Kdybych našel zdroj ikonek pro účely kalendáře, pak je využiji, ale věř mi, že 16x16 px se s odpovídajícím obsahem hledá těžko. Jediný takto získaný obrázek je ta kapička u WoD (a upravovaný dráček). Jestli najdete nebo vyrobíte lepší ikonku, neváhejte a linkujte/podělte se.
Zkusím se někde poohlídnout..
Ikonky bych změnil taky - chtělo by to moderně vypadající - ale to by asi musel dělat profesionální grafik, nebo by se museli stáhnout.
Ikonky asi jedině stáhnout (za copyright vás snad nikdo bít nebude, když jde o pár mrňavých obrázků
), protože v téhle velikosti je to spíš otázka pixel artu, který většinou vypadá právě takhle..
Kdybych našel zdroj ikonek pro účely kalendáře, pak je využiji, ale věř mi, že 16x16 px se s odpovídajícím obsahem hledá těžko. Jediný takto získaný obrázek je ta kapička u WoD (a upravovaný dráček). Jestli najdete nebo vyrobíte lepší ikonku, neváhejte a linkujte/podělte se.
Komentář uživatele Newra.
Ahoj, mám pár poznámek ke kalendáři, vzhledem k tomu, že jich mám víc, zvolila jsem radši mail než příspěvek na fóru.
Naprosto nechápu proč se ukončuje funkce kalendáře ASF a místo něj má fungovat kalendář nový. Nový kalendář má možná víc funkcí, budiž, ale také mnoho nedostatků. Stav jakého by měl kalendář docílit je myslím takový v jakém se nyní nachází kalendář ASF. Vypíchnu alespoň to, co považuji za nejpodstatnější chyby.
Výrazně přibylo ikonek vlevo (žánr, druh akce,...), čímž vzrostla nepřehlednost, ale výpovědní hodnota se značně snížila. Nejvíc mě zaráží "sloupeček" Druh akce, konkrétně kolonky "Larp" a "Bitva". Jedním z druhů larpů je přece bitva (krásně popsáno na http://cs.wikipedia.org/wiki/LARP), takže akce označené jako larp můžou být bitvou, v tom případě je tam kolonka bitva zcela zbytečně (to že někteří lidé bitvu za larp nepovažují, je chyba a larp.cz by ji podporovat určitě neměl). Za to mi tam chybí rozdělení na bitvy, světy, družinovky (případně městské larpy viz wikipedie). Označení zda je akce na pozvánku, volná apod. je graficky na ASF provedeno mnohem názorněji. Žánr a Další informace mi přijdou, že spíš zvedají nepřehlednost než, že by k něčemu byly. Navíc jsou po grafické stránce, alespoň dle mého mínění, nepříliš povedené.
Přijde mi líto, že kalendář se nemůže roztáhnout na celou šířku monitoru. Zbytečně jsou některé akce dvojřádkové, protože se nevejdou na šířku stránky. Širokoúhlé monitory jsou přitom čím dál častější, přehlednost kalendáře by se pro majitele větších monitorů mnohonásobně zlepšila.
Původně se mi zdálo velmi příjemné, že lze vypsat proběhlé akce, ale ve srovnání s ASF to není nic nového, zde je možné si nechat zobrazit všechny konkrétního akce roku. Na Larp.cz pozoruji dokonce zhoršení. V Uplynulých akcích se již nezobrazuje Kraj, ve kterém se akce odehrála, to považuji za velké mínus. Hodnocení, které ho místo toho nahradilo je přitom vpodstatě zbytečnost - na zhodnocení akcí probíhají sálodlouhé diskuze, těžko to shrnout do 5 hvězdiček.
V neposlední řadě musím zmínit design celého kalendáře. Dle mého subjektivního názoru není příliš hezký, opět ve srovnání s ASF, téměř žalostný.
Po kliknutí na ikonku domečku se odkaz na stránky akce neotevřenou v novém okně, ale přepíšou okno, kde byl otevřen kalendář - to mi přijde víc než nešikovné.
Další poznámka se vztahuje i na stránky jako na celek. Nejen v kalendáři jsem totiž narazila na odkazy a u některých mi chvíli trvalo než jsem pochopila, že o odkaz jde. Text není barevně odlišen ani podtržen... ale to už je celkem detail, člověk si zvykne.
Abych jen nekritizovala, kalendář má i své klady - zobrazení mapy či výpis akcí v kalendáři a jistě další na které jsem možná ještě nepřišla ... ale celkově musím bohužel říct, že všechny výhody, co nový kalendář přináší rozhodně nepřeváží nad nevýhodami oproti ASF.
Nakonec ještě jeden návrh na zlepšení - mohlo by být hezké, kdyby řádek na kterém je najetá myš se nějak barevně (mírně) zvýraznil.
Toť názor jednoho člověka.
S pozdravem
Newra (Dračí jezdci)
P.S.: je hezké, že se vpravo nahoře zobrazuje avatár, který mám v profilu, ale bylo by fajn kdyby tam bylo uvedeno i jméno.
A jaký je váš názor? Opravdu bychom ho rádi slyšeli.
Ikonky bych změnil taky - chtělo by to moderně vypadající - ale to by asi musel dělat profesionální grafik, nebo by se museli stáhnout.
Ikonky asi jedině stáhnout (za copyright vás snad nikdo bít nebude, když jde o pár mrňavých obrázků
), protože v téhle velikosti je to spíš otázka pixel artu, který většinou vypadá právě takhle..
i jako soucast nějakého skinu (takže jestli mas zájem, můžeš je vytvořit/předělat
Teď mě čeká tvorba webu pro náš chystanej larp, takže budu rád, když zvládnu to..
(pak kdo ví, pokud je to tady psáno nějaký css vstřícným způsobem, snad bych něco skutil 
Toť asi vše :)
Ikonky bych změnil taky - chtělo by to moderně vypadající - ale to by asi musel dělat profesionální grafik, nebo by se museli stáhnout. S písmem souhlasim a zmenšil jsem ho.
Velikost písma není problem. Jestli by to tak přišlo více lidem, můžeme zkusit, jak by to vypadalo. Ikonky lze také předělat, třeba i jako soucast nějakého skinu (takže jestli mas zájem, můžeš je vytvořit/předělat
Velikost písma není problem. Jestli by to tak přišlo více lidem, můžeme zkusit, jak by to vypadalo. Ikonky lze také předělat, třeba i jako soucast nějakého skinu (takže jestli mas zájem, můžeš je vytvořit/předělat
Dávám "Hodně dobrej", protože "Svou funkci plní" mi zní až příliš kriticky.. nu, předchozí verze (tedy ta na ASF) se mi vzhledově zamlouvala více - u toho současného mi přijde písmo zbytečně velké (což ho opticky dělají hrozně nahuštěným) a ikonky svou barvou příliš agresivní..
Toť asi vše 
Označení kraje na mapě je vysloveně na přesnosti zadavatele akce.
určitě zmenšit
Tak co řikáte na ankety ve fóru - asi trošku zmenšit co... a smajlíci?
jdou přidávat - stačí normální gif obrázek

NOVINKA: Po najetí myší na ikonky v legendě se můžete dozvědět další informace.
2. viceprezident ASF Asociace Fantasy, o. s.