Zahraničí


Pozvánka na autorskú projekciu filmu 5 PRAVIDIEL

Ani - zveřejněno14 Březen 2014

5 pravidel

Pozývame vás na autorskú projekciu českého dokumentárneho filmu 5 PRAVIDIEL dňa 31.3.2014 o 19:00 v kine Rača v Bratislave. Po skončení premietania sa bude konať beseda s autormi filmu.

Vstupné 2,50 Euro. Rezervácie vstupeniek tel.č. 02/49112438, e-mail: monika [dot] luknarova [at] raca [dot] sk. Vstupenky si môžete zakúpiť v Miestnom úrade v Rači, Kubačova 21, Bratislava.

 

 

 

Sčítání larpařů 2013

Redakce Brno - zveřejněno25 Říjen 2013

Mezinárodní larpový portál larping.org dnes zveřejnil jejich touhu pokusit se zjistit, kolik že je larpařů různě po světě.

Současně s tím by chtěli vytvořit i drobnou statistiku larpů.

Na stránce: http://www.larping.org/census-2013 naleznete formulář, o jehož vyplnění vás prosíme i my.

A o co že to jde? 

Battle for Vilegis 2013 - Italská hra o trůny

Redakce Brno - zveřejněno03 Červenec 2013

K celé akci jsem se dostal díky roleplayingovému portálu GDR Italia – a pak že kontakty získané na Odrazu k ničemu nejsou. Na místo jsem byl vyslán jako fotograf s tím, že samotnou recenzi na hru napíše Rios, oficiální recenzí článek končí.

Ono představa, že budu psát o tom, jaká byla hra, kde jsem nikomu nerozuměl ani slovo je docela směšná. Nicméně se ukázalo, že Itálie a jejich larpy jsou v mnoha ohledech jiné než ty u nás, a tak jsem přece jen nějaké poznámky sesmolil.

Jeux de Rôles Grandeur Nature podruhé

Mealtiner - zveřejněno18 Únor 2013

Věděli jste například, že ve Francii existuje národní asociace larpařů? Jmenuje se FédéGN, sdružuje pod sebou více než 200 dílčích sdružení či asociací a má něco přes 20.000 členů.

Pokračování článku Jeux de Rôles Grandeur Nature, tentokrát rozhovor s Laure - hráčkou i organizátorkou GN. 

"A tak jsem v sobotu večer stál u vánočního stromu na Place des Stanislas a čekal na Lauru. Přišla chvilku poté, co jsem dorazil já. Poznala mě téměř na první pohled. Asi se larpaři mezi sebou poznají, ať jsou odkudkoliv. :)"

Jeux de Rôles Grandeur Nature poprvé

Redakce Brno - zveřejněno21 Leden 2013

 

Tady u nás, v naší malé středoevropské kotlince, vnímáme většinou jen sebe a naše blízké okolí. Navíc se v poslední době začínáme zavírat do malých lokalizovaných skupinek a nevnímáme, co se děje za devatero horami a devatero řekami. Rád bych proto zahájil tímto článkem sérii textů o tom, jaké larpy se tvoří za hranicemi. A začal bych zemí, o kterého toho moc nevíme - Francií.

Forever Destiny - recenze na britský larp

Number - zveřejněno05 Září 2012

Number se (předčasně) navrátil ze svého prvního larpu v UK!
Předčasně proto, že to tam už nemohl vydržet. Ve zkratce přidává recenzi právě na tento larp.

První herní večer jsem byl monstrum. Byl jsem tygrodlak. Přesun na vzdálenost 50m k družince dobrodruhů trval 15 minut. Kvůli neustálému přerušování hry, ke kterému docházelo protože někdo používal nějakou schopnost, došlo cca každé dvě vteřiny. Po těch 15 minutách, které jsem se k nim konečně dostal, jsem zjistil, že mé útoky jim stejně nic nedělaji. ...

Vybíráme 6: Střípky ze světa

Redakce LARP.cz - zveřejněno09 Srpen 2012

A je tu další výběr ze zahraničních stránek, pořádně pestrý v žánrech i tématech. Čeká vás reportáž z Drachenfestu od chorvatských kolegů, úvaha na téma temných a pervazivních larpů i postřehy ze života dánských larperů.

Nepřipravili jsme vás ani o poučné a instruktážní články, takže se můžete dočíst třeba jak pracovat s larpovým mixážním pultem nebo si projít seriál o freeform hrách od staré známé Lizzie Stark.

Larpwriter Summer School 2012

ddominikaa - zveřejněno06 Srpen 2012

Druhý júlový týždeň sa v Litve stretlo približne 60 larperov z celej Európy (a Palestíny) na prvej medzinárodnej letnej škole pre nádejných autorov edu-larpov. Zišlo sa tu 36 účastníkov z 11 krajín, a o program sa postaralo množstvo lektorov z Nórska, Dánska, Švédska a Česka. Celú akciu zorganizovalo nórske združenie Fantasiforbundet spolu s bieloruským edukačným centrom POST. Počas prvého dňa letnú školu navštívil aj Kjetil Aasland, charge d´affaires z nórskeho veľvyslanectva vo Vilniuse, ktorý, ako sa priznal, bol kedysi sám nadšeným hráčom.

 

Šest běžných omylů v roleplay designu

Redakce LARP.cz - zveřejněno26 Prosinec 2011

Překlad článku Gabriela Widinga
publikovaného ve sborníku
"Playing Reality" z konference Knutepunkt 2010.

 

Jaké omyly děláme v našich hrách? Děláte je také? To zjistíte v článku Gabriela Widinga, odborníka na herní design. Tento článek vyšel ve sborníku konference Knutpunkt 2010 – mezinárodní konference o larpu ve Stockholmu.

Gabriel Widing: Šest běžných omylů v roleplay designu

Tvorba larpů je komplexní proces a nesmíme se bát převzít za něj zodpovědnost. Hráči jsou výzva, která s sebou přináší kreativní sílu i nekonečné požadavky. Sepsal jsem několik běžných omylů při tvorbě larpů – pokud se jim vyhnete, jste vlastně za vodou.

Vybíráme: Stavba larpového prožitku I

Manik - zveřejněno06 Prosinec 2011

LarPard 

Přinášíme vám první polovinu článku Larse Konzacka o vědomé výstavbě larpového prožitku a o designování larpu v rámci teorie her. Jde o mírně náročnější teoretickou úvahu, přesto v ní najdete řadu zajímavých tipů pro tvorbu her. Článek vyšel ve sborníku Lifelike z larpové konference Knutepunkt 2007.

 

 

facebook