Reportáže a pozvánky


Zpěvy rytířské

Redakce LARP.cz - zveřejněno11 Duben 2018

Zpěvy RytířskéZpěvy rytířské jsou akční hra pohádkového střihu zasazená do moderní doby. Hra se odehrává na rytířské tvrzi. Budeme vyprávět příběh mužů, žen a zvířat, která buď na tvrzi žijí nebo dorazili aby se zúčastnili dušičkového turnaje. Jejich příběhy budou sice melancholické a často smutné, ale není našim cílem rozesmutnět hráče. Jde o odlehčenou a zábavnou hru. Koneckonců při lovu různých mytických bytostí není o nehody a zábavu nikdy nouze. Hra je určena pro 35 hráčů, jedno jakého pohlaví. První běhy hry budou na podzim roku 2018.

Historická Odúmrť z pohledu organizátora (a pozvánka na další ročník)

Redakce LARP.cz - zveřejněno07 Březen 2018

Odúmrť je historický vesnický larp z dob konce husitských válek. První běh proběhl na přelomu června a července 2017. Příběh se odehrával na pozadí dobývání hradu Sion a to doslova. Jednalo se totiž o larp uvnitř železné bitvy Dobývání hradu Sion.

 


 

Velký Bratr 4 - Zatni zuby!

Redakce LARP.cz - zveřejněno20 Únor 2018

Ponoř se do totalitního světa cenzury, sledování, udávání, vaporizací a zažij na vlastní kůži život pod drobnohledem Strany. Od 3. do 24. března probíhá hra na motivy románu 1984 odehrávající se na pozadí tvého všedního života a současně online uvnitř Systému. Hry se zúčastní stovky hráčů z celé České republiky. Budeš věrnou ovečkou nebo protřelým odbojářem?


Skřeti obsadili Špilberk

Nif - zveřejněno21 Září 2017

Divoké skřety z kmene Snaga a jejich (ne)kulturu teď mohou poznat návštěvníci na hradě Špilberku. Výstavu Jeden kmen tam pořádá Muzeum města Brna ve spolupráci se stejnojmenným brněnským fantasy projektem. Velkolepá fotografická výstava začne netradičně – místo obvyklé vernisáže připravili organizátoři rovnou jednodenní open-air fantasy festival. Ten výstavu zahájí v sobotu 23. září ve 12 hodin.

Festival Jeden kmen

Unikátní cyberpunk larp: Projekt Chiron

Rajne - zveřejněno15 Červen 2017

Chiron logo

Nový dlouhodobý městský LARP Projekt Chiron inspiroval Shadowrun. Poběží celé tři měsíce od 1. srpna. Dostanete v něm akci s pozadím brutálního konkurečního boje mocných megakorporací blízké budoucnosti.

Zlenice - Brožov 2017

Kolektiv autorů ASF - zveřejněno06 Červen 2017

Zlenice photo by Itury

Je mnoho bytostí, které pravidelně tráví konec června společně – na Zlenicích. Ptáš se kde? 

Zlenice patří mezi larpy s nejdelší historií u nás – první hra se datuje už do roku 1997. Zároveň je to jeden z posledních otevřených světů u nás. Co tím myslím? Nezáleží na tom, jestli jsi ještěr, drak, elf, sukuba, liška, pampeliška, muchomůrka nebo snad člověk – ve světě Zlenic máš své místo.

Setkání LARP.cz 2.0

Tarenor - zveřejněno31 Květen 2017

LARP.cz

LARP.cz bude mít novou verzi. Nový systém, novou grafiku, upravený obsah. Hlavními prvky stále zůstává kalendář a články. Máme představu, co od nového webu očekáváme, ale oceníme i další podněty od uživatelů. Proto se v Praze uskuteční setkání nad LARP.cz 2.0, kde i představíme naší vizi. Pobavíme se i o redakci a článcích. Všichni jste srdečně zváni 13. června od 18:30 do Cafe bar Elysium Na bojišti 8 Praha.
Prosíme o zájemce, aby se přihlásili kvůli rezervaci prostor. Více informací a přihlašování na facebooku, případně přes e-mail tarenor [at] larp [dot] cz

Heroes never die!

Bonhart - zveřejněno24 Květen 2017

Herec Poster

"Bitva bude krutá, bratři moji! Rozpalme naše výhně života ohněm Arkhatovým. Ať vzplanou! Letos ty opeřence dostanem."


Jménem trpaslíků z Grimrocku Vás zvu na již desátý ročník bitvy ve stylu počítačové klasiky Heroes V.


- Balyma Veselé kladivo 2017

 

To se řekne - napiš článek o akci. Ale víte co, inspirace už není jako za mlada, nechcete se opakovat, v tramvaji vás nepustí sednout, no strašný. Ale zkusme si udělat takový upřímný rozhovor s mým druhým já, které mi beztak klade spoustu zajímavých otázek!

Rozhovor: Iron larp je zajímavá výzva

Nif - zveřejněno02 Květen 2017

Nejasná budoucnost 3, Author: NinetyTwo Production

První dubnový víkend proběhl na zřícenině hradu Orlík Iron larp Nejasná budoucnost, který se inspiruje světem Zaklínače. Jaké jsou nástrahy organizace „železného larpu” a jací jsou jeho hráči? A má u nás smysl vůbec něco takového pořádat? 

Na to jsme se ptali Petra Pataly ze skupiny Adeptus, která za Nejasnou budoucností stojí.

Mrzácké války podruhé - bitva ze Světa po Pádu

nerion - zveřejněno13 Březen 2017

Mrzácké válkyStejně jako loni se na bývalé raketové základně v Bratronicích u Kladna rozpoutají Mrzácké války! Tentokrát v jarním bahně o velikonočním víkendu.

Mrzácké války staví na settingu Světa po Pádu, který před lety vytvořil Petr Petrius Turoň jako jednotné prostředí pro pořádání postapokalyptických larpů. V tomto prostředí proběhla už třeba vyjednávací hra (Metroplex 2010), družinovka (Cesta tam a zase zpátky) i komorák (Sklep). Nyní se snažíme vytvořit tradici unikátních larpových bitev, ve kterých se pojí "dřevárna" se snadno dostupnou postapokalyptickou atmosférou pro každého.

facebook