Fantasy ples v Praze již podesáté!


Kancléř ASF - zveřejněno07 Únor 2013

Rok se s rokem sešel a nastal tak opět čas, kdy se nejeden odvážný dobrodruh schází se se sličnou dámou a plesají spolu na velkolepém hodokvasu. Tou veselicí, o které je řeč a která své brány již brzy otevře hostím, je pražský Fantasy ples. Ten se totiž chystá pro všechny příznivce fantasy a larpů v tradičním březnovém termínu.

Kalendář: 10. Pražský fantasy ples

Letošní ročník plesu je pěkně zakulacený, neb tahle akce vítá příznivce kostýmovaného plesání již desátým rokem. Organizátoři toho samozřejmě využili a plánují do programu zatím utajené překvapení, jinak se ale řídí heslem, že co je dobré, nemělo by být měněno. Fantasy ples je tradičně stejnou měrou o muzice a tanci, dobrém jídle a pití ale i zábavě a potkávání přátel. Takže o sobotě 9.března máte příležitost nejen provětrat svůj fantasy kostým v zimním období, které je jinak na podobně fantastické příležitosti celkem chudé, ale také provětrat na parketu drahé polovice nebo podle chuti řádně nacpat panděro.

© Michal KáraLákadlem jsou tradičně především kapely, které na plese vystoupí. Prověřeným předskokanem je Artušova smrt, která podle svých vlastních slov hraje "brutal irish pub folk". Jejich někdy vpravdě "brutální" texty, při kterých slabší povahy pláčou a silnější mrazí, jsou oděny do stylové hudby, která irskou inspiraci prostě nezapře a vemkoncem se o to ani nesnaží. V nejexponovanějším čase vystoupí uskupení hudebníků pod názvem Balanus. Z jejich nástrojů se line tradiční evropská středověká nebo touto epochou inspirovaná hudba v nezaměnitelné stylizaci dnes již bohužel neexistující kapely Dubia Fortuna, v níž část tohoto hudebního tělesa dříve působila a kterou (nejen) fanoušci Fantasy plesu dobře znají. Hudebně nabitý program plesu (tradičně) uzavírá ostrý original "death celtic alternative hard rock" z provenience Hakka Muggies. Ani tahle tvrdá muzika neduní na Fantasy plese poprvé, protože tenhle mix world music a tvrdého rocku mají pořadatelé prostě rádi. A soudě podle ovací, které si tahle kapela hrající již kolem půlnoci a po ní obvykle vyslouží, nejen pořadatelé, ale hojnou měrou i již příslušně rozdovádění návštěvníci plesu.

© Michal KáraNemá nejspíš mnoho smyslu se tu dále rozepisovat o dalších lákadlech programu plesu, o kterých se můžete dočíst na kalendářiwebu akce nebo facebooku. Proto už jen poznamenáme, že jde o akci tradičně pěkně vypečenou, na které se organizátoři snaží především o vytvoření pohodové fantasy atmosféry. Fantasy ples je zkrátka setkání určené všem, kteří se chtějí pobavit ve fantasy stylu. A opravdu není nutné kohokoliv z účastníků znát, aby si jeden mohl pořádně zadovádět.

Takže pozor, předprodej lístků byl již zahájen!

Kancléř ASF
kterým byl tentokrát PB

redigovala redakce Praha

Foto © Michal Kára

Základní informace o akci:

Datum: 9. březen 2013
Pořadatel: PBJarin
Typ: Společenská událost (Fantasy)
Počet účastníků: max. 150
Další informace: 15+, vstupné
Podpora o.s.: ASF Asociace Fantasy, o.s.
Vstupenky: vstupenky [at] fantasyples [dot] cz, 732 279 749 (Akirfa)
Web: http://www.fantasyples.cz

Tato pozvánka je pravděpodobně jednou z posledních, kterou uveřejňujeme ve stávajícím formátu. Do budoucna plánujeme články, které obsahují pouze pozvánku na akci, uveřejňovat v samostatné sekci, která se nebude vypisovat na titulní stránku. Ale nemusíte se obávat, nic vám neuteče, na sociálních sítích vás o nové pozvánce budeme informovat stejně jako doposud.
Zajímá nás ovšem váš názor, je to dobrý nápad? Nebo jsou pozvánky důležitým obsahem a bez titulní stránky se k němu nedostanete?

3
Váš hlas: Žádná Průměr: 3 (3 hlasů)

facebook