Salon Moravia - larp jen pro ženy


Redakce LARP.cz - zveřejněno05 Prosinec 2012

Dovolte mi v krátkosti se s Vámi podělit o několik postřehů ze hřy Salon Moravia.

Salon Moravia vznikl coby naplnění myšlenky larpu s čistě ženskými hlavními rolemi. Přestože se ve hře nakonec vyskytlo jen o několik méně mužů než žen, byly mužské role použity zejména jako nosiče informací pro hráčky a pro posun zápletky.

Salon Moravia byl fiktivní luxusní pánský salon pro nejbohatší vrstvy v Brně. Naše hra v něm obsáhla roky 1938-1945 a reflektovala tehdejší dramatické historické událostí. Jedním z cílů hry bylo přiblížit hráčkám osudy žen v době před válkou a během ní, s přihlédnutím k národnosti i sociálnímu postavení postav. Příběh jim předem nastínil scénář a hráčky měly možnost jej ovlivnit sérií herních voleb.

Pro hru jsme připravili deset rolí žen pracujících v Salonu Moravia. Účastnice si před hrou vybrali několik preferovaných rolí ze seznamu stručně popsaných postav. Na základě těchto preferencí jsme mezi hráčky role rozdělili a pak doladili s hráčkami.

První běh Salonu splnil všechna naše očekávání. Zejména nám šlo o to ztvárnit zajímavý příběh, který hráčky mohou ovlivnit svou hrou, ale zároveň můžeme kontrolovat také my coby organizátoři. Mezi další důležité faktory řadíme předherní komunikaci, přípravu kostýmů, celkovou atmosféru a cenovou dostupnost hry.

Z našich vlastních poznatků a z poznámek hráček i CP jsme vytvořili soubor připomínek, na kterých založíme úpravy a obohacení hry. Zaměříme se především na rovnoměrnějí rozložení dramatické náplně hry mezi jednotlivé postavy a doladění příběhových linií.

Všem zůčastněným děkujeme za podporu a výkon.

Salon Moravia otevře své dveře podruhé 2. února 2013.

Fotografie z prvního běhu od Jirky "Ijiho" Dukáta naleznete zde.

za organizátory
Radim "Druid" Bondy

4
Váš hlas: Žádná Průměr: 4 (2 hlasů)

facebook