PIVKo - přijeďte si vyzkoušet larp do Plzně


Hroše - zveřejněno26 Září 2012

Kalendář: PIVKo - Plzeňský inspirační víkendový kurz

 

Slyšíte stále o larpu, ale ještě nikdy jste si ho nezkusili? Lákají vás kamarádi na akci, ale vy máte strach, že jako nováček nebudete vědět co dělat? Chtěli byste larp vyzkoušet, ale nemáte kostým, zbraně, ... Nebo si prostě jen chcete vyzkoušet nový, jiný druh zábavy?

Jste mladý nadějný organizátor, ale nemáte prostory pro svou hru? Chtěli byste ji někde uvést, ale bojíte se, že neseženete hráče?

Pro vás pro všechny je tu právě PIVKo - Plzeňský Inspirační Víkendový Kurz.

Nebojte se, nezveme vás do hospody! PIVKo je larpový víkend v Plzni, který je primárně určený pro nováčky, ale zábavu si něm najdou i ostřílení larpeři. Jedná se především o společenskou akci, jejíž hlavním cílem je úvést nováčky do světa larpu, seznámit je se zkušenějšími hráči a dodat jim motivaci a chuť účastnit se dalších akcí. Nepředstavujte si však PIVKo jako festival komorních larpů, naším cílem je nabídnout hráčům co nejpestřejší program a ukázat jim, jak fungují městské larpy, outdoorové akce, bitvy, ale samozřejmě i larpy komorní. Hráči se navíc mohou účastnit různých výrobních workshopů, nebo přednášek.

PIVKo má navíc za sebou už dva úspěšné ročníky, které nabraly do řad plzeňských larperů několik bezvadných mladých hráčů.

 

Kdy a kde?

PIVKo proběhne o víkendu 16. - 18. 11. 2012, na různých lokacích v Plzni.

 

Co můžete čekat?

Třetí ročník s sebou přináší změny - kromě změny organizačního týmu (nově ve složení Jiří "Pilly" Zahradník, Jakub "Aki" Matas a Magda "Hroše" Ördögová) se dočkáte i jiného konceptu celé akce. Pivko bude mít letos tři paralelní linky, které jsme metaforicky nazvali "Nealko", "Desítka" a "Dvanáctka". 

"Nealko" je určeno pro organizované skupiny účastníků ve věku od 12ti do 15ti let. Jedná se o jakousi experimentální linii a jejich program bude víceméně oddělený od zbytku programu PIVKa. Jeho náplní bude několik her, workshopy a přednášky upravené pro danou věkovou kategorii a všeobecné seznámení se světem larpu.

"Desítka" je koncipována jako předchozí ročníky PIVKa. Je určená jak pro úplné nováčky, tak i pro zkušenější hráče. Svým účastníkům nabídne pestrý program zahrnující různě náročné larpy, workshopy, přednášky či divadelní aktivity. Nováčci si budou moci vyzkoušet výrobu kostýmu nebo zbraní a v neposlední řadě se seznámí s dalšími akcemi, které mohou v Západních Čechách i jinde navštívit. Desítka je také běh, který dává prostor pro odzkoušení nových her! Právě tady se budou moci předvést organizátoři se svými novými hrami, pokud se s námi včas domluví.

"Dvanáctka" bude linie PIVKa, určená pro zkušené hráče, kteří se na PIVKo přijedou podívat a budou si chtít užít nějakou hru. Bude jednak nabízet osvědčené komorní larpy - v tomto ohledu bude Dvanáctka připomínat larpvíkend; zároveň bude také možnost, aby si zkušení hráči zahráli CP ve hře pro nováčky.

Krom toho všeho nabízí PIVKo klasickou atmosféru starých dobrých outdoor larpů - večerní posezení u ohně s kytarou, které dává příležitost k lepšímu poznání nových kamarádů. Ve volném čase si můžou účastnící PIVKa také zahrát různé deskové hry, nebo třeba vyzkoušet Dračí doupě či jiné RPG. Možné je také večerní promítání filmů.

Zaujal vás barvitý program PIVKa? Přihlašte se a přiveďte i své kamarády. Těšíme se na nové tváře a doufáme, že PIVKo letos opět přivede alespoň pár nováčků do larpových kruhů.

Více informací najdete na stránkách akce: http://pivko.pilirionos.org/

 


O čem se v článku mluví:
Název akce: PIVKo - Plzeňský inspirační víkendový kurz
Datum: 16. - 18. listopadu 2012
Místo konání: skautská základna Senečák v Plzni
Webové stránky: http://pivko.pilirionos.org/
Pořadatel: Pilirion
Typ: Společenská událost
Počet účastníků: 100
3
Váš hlas: Žádná Průměr: 3 (2 hlasů)

facebook