Hlídky v Brně jak je neznáte...


Alwin - zveřejněno13 Únor 2012

Hlídky v obstaróžním kabátě, tak jak si je pamatuje většina hráčů jsou už dávno minulosti, na kterou se vzpomíná už jen v dobrém. Na světlo světa přichází nový koncept, který byl již dříve podle slov jednoho z organizátorů odzkoušen na Pavučině snů ovšem v lehce upravené podobě.

 

 

Na co se hráč může těšit?

Larp na který Vás chceme pozvat je koncipován jako městská hra, ve které je kladen důraz na improvizaci a Role Playing. Herní doba je non-stop (v pátek odpoledne začínáme a končíme v neděli k večeru). Pravidla ustoupila lehce do pozadí a nyní již jen dotvářejí výsledný efekt atmosféry světa Hlídek. Nyní již bude záležet zcela na hráči, jakou cestou půjde, s kým se seznámí anebo s kým se naopak znesváří.

Hráč do hry pošle jednu ze dvou verzí přihlášky a podle její kvality mu bude/nebude umožněno vstupit do jedné ze stran. Těch je ve hře celkem 6. Ano, v letošním prvním díle druhé série bude možno hrát i za někoho jiného, než za Hlídkaře a zkusit si hru z jiného úhlu pohledu.

 

  • Noční hlídka (šéf: Lobo) - Policie pro temné Jiné.

  • Denní hlídka (šéf: Zukky) - Policie pro světlé Jiné.

  • Sekta světlých (vůdce: Teddy) - Můžete se stát členem/kou sekty, která vlastní velká tajemství o moudrosti, vědění o pradávné magii. Chcete si vyzkoušet život sektáře v moderní době a zažít nejeden rituál, kdy vám bude tuhnout krev v živlách, aby vás někdo neodhalil? Chcete se stát sektářem a získat unikátní magické dovednosti nebýt vázán slibem k Velké Dohodě a stát v popředí všech důelžitých událostí?

  • Temný gang (vůdce: Turiel) - Nechcete se ohlížet na ostatní? Nebaví vás jejich ustavičné kňorání o tom jak je život těžký a máte pocit, že byste i ten svůj dokázali během jediné noci změnit? Chcete být absolutně svobodní a mít ještě někoho, kdo vám tu svobodu rozhodnování a jednání bude garantoavt jako vaši nejposvátnější výsadu? Chcete se zaplést do světa špinavých intrik, nelegálních machinací a nejednoho předaného kontrabandu? Chcete vybírat výpalné, vyhrožovat dlužníkům, jen tak někoho mučit pro vlastní potěšení? Nemáte rádi Hlídky?

  • Ctihodná společnost (vůdce: *skryto*) - Chcete se stát šedou eminencí? Chcete být loutkařem, který tahá za nitky jedné nebo více loutek ve hře? Chcete se stát někým, kdo stojí vždy v pozadí a klidně oddechuje, když se kolem něj vraždí Jiní? Chcete mít na svědomí nejednu diskreditaci nepohodlné osoby nebo chcete před tribunál dostat někoho, kdo se na vás špatně podíval? Chcete mít přístup k tajným a cenným informacím? Chcete stát nad ostatními a posouvat jejich tužby dál do nebes? Jste bez morálky, skrupulí a chcete si užít hru na zcela jiné úrovni, než všichni ostatní? V tom případě jste členem této malé, ale mocné spoelčnosti.

  • Nezávislí (vůdce není) - Pokud vás neoslovila ani jedna z nabízených stran, můžete do hry vstoupit jako samostatný jedinec. Nezávislí zpravidla dostávají do hry nějaké bonusy, protože za sebou nemají žádnou organizaci, která by je chránila. Jsou to Jiní na volné noze a v průběhu hry se dle vlastního úsudku mohou přidat k jakékoliv straně. Většinou jsou řízeni osobním příběhem.

 

Očekávejte boj magie vs. reál (kouzla vs. zbraně), politiku (tribunály, obžaloby, dohody), diplomacii (vyjednávání, vyhrožování), okultismus (sektářské praktiky), podsvětní praktiky (únosy, mučení, útěk z vězení nebo z výslechové místnosti), horrorové okamžiky (pocit lovené kořisti, někdo po vás pude, popřípadě budete vysláni na strašidelná místa ala sklepení, hřbitovy apod.), detektivní prvky (řešení detektiví zápletky jako v knížkách), ICT (analytická práce u počítače, hledání informací na webu, dešifrování zpráv a veškeré IT činnosti), HC questy, 18+ (jen pro otrlé povahy; waterboarding, mučení, krvavé scény nebo snová realita, kde vás zatkne tajná policie a odvede vás k výslechu apod.)

 

Zaujala li vás tato pozvánka?

...tak nás 6.-8. a 13.-15. dubna 2012 navštivte a uvidíte sami...

Navštivte náš web nebo nás kontaktujte na social network sites a my Vám rádi sdělíme vše potřebné.

Autor: Jan "Alwin" Herajt

 

Kontakt na hl. organizátora:

  • e-mail: Jan [dot] Herajt [at] centrum [dot] cz
  • skype: Alwinn4 (Jan Herajt)
  • facebook: Jan Alwin Herajt
  • tel: 775 032 739

pozn.: předherní dotazy, neslouží jako registrace!!!

 

Základní informace
Název: Hlídky II Nový Řád
Datum: 6. - 15. duben 2012
Pořadatel: Alwin, Alwin
Typ: Městská hra (Současnost)
Počet účastníků: 80-100
Další informace: 18+,
Internetové stránky: http://hlidky.net/
3
Váš hlas: Žádná Průměr: 3 (1 hlas)

Jakým způsobem selektujete hráče/ co děláte pro to, aby veselosti popsané na konci (waterboarding, mučení) fungovaly a byly bezpečné? Jakou přípravu jste do toho věnovaly a hlavně - co si od toho slibujete?

 

Poslední zmiňované zážitky - uznáváme - jsou poněkud tvrdšího charakteru leč na žádost některých konkréních lidí jsme se po dlouhých úvahách rozhodli je zařadit do repertoáru, jehož se zůčastní lidé, kteří jej sami požadovali. Organizátoři ale velice pečlivě hodnotí, koho si můžou dovolit vystavit potenciálnímu riziku jakékoliv úhony, tudíž se snažíme o co největší bezpečnostní připravenost, kterou zahrnuje detailní naplánování každého úseku scény, zhodnocení rizik a na závěr zodpovězení otázky; je scéna pro tohoto hráče vhodná?

Příprava probíhá tak, že se dotyčný plně seznámí s tím, co ho čeká (výslech, mučení apod.). Posléze se od něj očekává jasný souhlas s provedením akce. Následně je sama akce vykonána avšak pro případy, kdy je hráčům hra fyzicky nebo psychicky nepříjemná existuje pravidlo "Rudá stop" v tu chvíli se musí se vším přestat. Na závěr jen dodám, že případů, kdy pořádáme HC questy jsme dosud zažili krajní minimum. Na druhou stranu akce se účastní dospělí a svéprávní lidé, kteří jsou dopředu seznámeni s průběhem akce a mohou se svobodně rozhodnout, zda li do toho půjdou či nikoliv. Konkrétně od HC questů si slibujeme prohloubení herní atmoféry a intenzivnější zážitek ze hry. Za žádnou cenu nedovolíme, aby s někdo nesl trvlé zdravotní následky jen dobrý zážitek. Známe předem zdravotní stav našich hráčů a máme k dispozici na místě kvalifikovanou zdravotnickou pomoc.

Díky za odpověď!

facebook