Horalský sjezd 2011


Drauger - zveřejněno27 Říjen 2011

Horalský sjezd 2011

Reportáž a ohlédnutí za setkáním k závěru sezóny

Druhého dne po desátém úplňku se sešlo několik příznivců horalů a seveřanů na malebné zřícenině Brníčko nedaleko Zábřehu na Moravě. Rozhodl jsem se podat krátký report z akce a podělit se o zážitky z této neobvyklé akce i mezi širší společností.

Horalský sjezd

Horalský sjezd byl v pořadí již třetím ročníkem setkání několika spřátelených skupin, které se především na bitvách hlásí k horalské armádě, či vedou svou činnost v tomto duchu. Celá akce se odehrála na malebné zřícenině u obce Brníčko nedaleko Zábřehu na Moravě. Akce se zúčastnili zástupci dřevárnických skupin Piktové z Dryglenu, Goryničové, Kivingové a dalších.

Páteční den byl ve znamení příjezdu a protože většina účastníků měla místo konání docela z ruky, program byl volný a sjížděli jsme se až do pozdních večerních hodin. První noc byla velmi mrazivá, k ránu byla na stanech jinovatka, avšak brzké ranní paprsky zahřáli naše ztuhlé kosti.

Sobotní den byl zasvěcen horalským a severským hrám, mezi nimiž nechyběl například vrh balvanem, střelba z kuše, oblíbená aréna a zábavné seznamovací hry. Účastníci za vítězství v jednotlivých hrách získali rudé kameny, které byli v pozdních odpoledních hodinách sečteny a účastník s nějvyšším počtem kamenů byl vyhlášen Horalským Hrdinou ( v našem případě Horalskou Hrdinkou :-) ). Hlavní cenou v tomto klání byl kovový sax s ručkou z paroží.

Po vyhlášení vítěze následovala hostina, kde si každý (snad) přišel na své, a noc dále pokračovala bujarým zpěvem a klábosením u velkého ohně.

Celý víkend byl prosvícen krásným slunečným počasím, které jen podtrhlo příjemnou atmosféru akce. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se akce zúčastnili a doufám, že tato akce inspiruje i jiné k organizaci podobných setkání.

Drauger od Piktů z Dryglenu

 

Fotografie z akce si můžete prohlédnout v galerii: http://pwx.rajce.idnes.cz/Horalsky_sjezd#

 

Foto by Patrick - speciální poděkování za kvalitní fotografie patří Patrickovi !

 

O čem se v článku mluví
Název akce: Horalský sjezd 2011
Datum: 14. - 16. října 2011
Kde: Brníčko
Pořadatel: Drauger
Webové stránky akce: http://horalsky-sjezd.ic.cz/
4.25
Váš hlas: Žádná Průměr: 4.3 (4 hlasů)

Úžasné prostředí a hezké kostýmy. Díky za super tip na výlet.. a možná za rok :-)

facebook