Ať žije!


Arling - zveřejněno13 Říjen 2011

Kalendář: První věk

" Atlantia! Nechť žije Atlantia! " Boskovický hrad  

Už příliš dlouho nezaznělo toto staré zvolání. Mnoho vody proteklo řekami, nové hory vystoupily a nespočet národů vzniklo a zaniklo. Ale v těch dávných dobách, dnes už zapomenutých, skutečně existovalo místo, kde prastará moudrá civilizace vzkvétala. Budeme vzpomínat na tu mýtickou dobu. Avšak nikoliv v době rozkvětu, ale naopak, v dobách nejtěžší hodinky celého kontinentu.

 

Je tomu již více než 12 600 let, kdy přišli dva bohové na barbarský kontinent. Jejich úmysly byly čisté. Měli v plánu dát lidem vzdělanost, technologii, lásku k přírodě. Tak započala Atlantia. Největší civilizace své doby. Abalau, moudrá bohyně, vedla lidi k jejich duchovní síle, Belar hlavně k rozvoji logiky a rozumu. Po několika tisíciletích se díky drobným rozepřím každý z bohů vydal vlastní cestou. Nakonec spolu začali soupeřit a jejich uctívači vedli ničivé války. Chaos a zmar zachvátil celou Atlantiu. Po staletích bojů se Atlantia roztrhla na Novou Atlantiu, kde vládli přívrženci Abalau, a na Yetaku, která patřila Belarovi. Oba bohové pak na znamení míru vybudovali novou strážnou pevnost přesně na hranicích. Dali jí název První Věk a měla sloužit jako velvyslanectví obou království.

O sto let později zaútočila Yetaka na zcela zaskočenou Atlantiu. Úder byl rychlý a ničivý. Abalau, zklamaná a rozčílená, ukradla Belarovi mocnou zbraň, Žal hvězd, a poskytla ji svým lidem. Po bouři ohně, nemocí a otráveného rostlinstva nezbylo z obou říší vůbec nic. Belar s Abalau odešli, zklamáni vlastním neúspěchem.

Silní mágové z citadely Prvního Věku byli včas varováni zděšenou bohyní a aktivovali silný magický štít. Ten chránil citadelu po monoho generací. Nic se nedostalo dovnitř ani ven. Štít nebylo možné zrušit, dokud sám nevyčerpal svou energii. Až se tak stalo, hlídky vyslané do pusté džungle nalezly pouze nepřátelské zdivočelé kmeny a hrůzostrašné stvůry horší než z nočních můr. Později se dokonce několik tlup divochů pokoušelo citadelu dobýt. Spoustu dobrých mužů a žen tehdy zahynulo. V dnešních dobách se sem tam k citadele dostane potulný pocestný, který vypráví o podobných izolovaných obydlích a o malých agresivních královstvích. Vůdci města se proto rozhodli ponechat citadelu v izolaci a zapomění. Vždyť venku není nic jiného než nebezpečí.

Nicméně nedávno se začaly dít podivné věci a někteří obyvatelé měli zvláštní živé vize o nadcházejících událostech. Církve začínají značně sílit a na obloze bylo možné pozorovat zvláštní světla. Že by se vrátili bohové? Nebo jen v džungli žije i něco jiného než predátoři? Podařilo se snad některému z nových maličkých království objevit nějaký mocný Belarův artefakt? Citadela se ocitá na pomezí událostí, které mohou ovlivnit celý kontinent na tisíce let dopředu...a svou roli v tom všem můžeš sehrát i ty!

 

Více na internetových stránkách akce: http://www.prvnivek.wz.cz/

 

Základní informace
Datum: 14. - 16. říjen 2011
Pořadatel: Arling
Typ: Outdoor larp (Fantasy)
Počet účastníků: 50
Další informace: 15+,
Podpora o.s.: žádné
1.5
Váš hlas: Žádná Průměr: 1.5 (2 hlasů)

osobně s tebou nemohu nic než souhlasit.

Snad bude v budoucnosti takvýchto článků co nejméně.

Hlavní spolupracovník a jeden z vydavatelů portálu LARP.cz
Předseda občanského sdružení Moravian LARP, o.s.
email: mealtiner [at] larp [dot] cz

facebook