Když mravenci útočí...


Bonhart - zveřejněno05 Duben 2011

Kalendář: Bitva o Vlčí máky 5

Mravenci drží pospolu

Jaro je tu, svítíčko sluní, lidé se zelenají…a mravenci opouštějí své domovy i malé kukly, aby opět vytáhli do války za své královny - matky. Nejinak tomu bylo i letos 23. března ve Fontainebleauském lese, neboli Klánovicích u Prahy, kde se už po páté utkaly čtyři mravenčí státy o nadvládu nad rozlehlým krajem. Elitní oddíly Federace, nové a nepoznané technologie využívající Konfederace, Trpaslice spoléhající, že nepříteli dříve dojdou šípy, než jim zástupy vojáků a konečně Otrokářky, rozsévající starý dobrých strach a bojující s úskočností sobě vlastní. A ač jsou to právě mravenci, kdo je zde v hlavní roli, přesto nejsou jedinými obyvateli lesa své velikostní kategorie a tak nelítostný konflikt postupně pohltil třeba i včelu, štíra, svinku nebo pavouky.

 

 

 

Válečná poradaMezi bojující strany se letos rozdělilo nakonec na 200 hráčů, aby se v serii úkolů utkali o budoucnost lesa, kterou rok co rok drží ve svých rukou a píší dějiny říše hmyzu. V průběhu dne došlo postupně ke znovusjednocení Federace s Konfederací a proti nim stanuly spojené armády Trpaslic s Otrokářkami. Toto rozdělení přečkalo zdárně i poslední hodiny hry a nakonec tak strany nastoupily i do závěrečného střetu, po jehož skončení a vyhlášení výsledků byl les rozdělen ve výsledku takřka půl na půl. Poměrně překvapivou okolností se stala, pravda před posledním bojem, poprava Otrokářské královny A-li-šdere rukou jejího vlastního vojevůdce. Konec konců, jak sám řekl, dobře ho to naučila. Zdali bude Otrokářské imperium bez královny podrobeno Trpaslicemi, nebo si zachová přece jen samostatnost, kdoví… to bezpochyby zjistíme, až i příštího roku odtaje sníh.

 

 

Královna Belo-kiu-kiuni s chůvičkou

Z organizačního hlediska je třeba říci, že bitva je určená i mladším či začínajícím hráčům. Zároveň svými značně netradičními motivy ale dává i starším možnost uplatnit fantazii v poněkud jiné rovině, než je obvyklé (ono stvořit mravence není nic jednoduchého). Náplní hry není jen boj, ale určitou roli tu hraje i výstavba měst (mravenišť) a rozdělení mravenců té které armády podle původu, což jim s rozvojem dává některé odlišné schopnosti, pro stranu charakteristické. Je tak třeba dobře volit, do čeho investovat pro hru a přežití tolik zásadní surovinu – jídlo.

 

 

 

A teď zase domů...

A teď tě...praštím kladívkem!

Hodná královna-maminka Ši-rze-hava

Když je dobojováno, velká část mravenců se každoročně po náročném dni odebírá do nedaleké hospůdky "U lesa", kde, letos i za zvuků country, jemuž statečně vzdorovali, někdy až téměř do půlnoci společně slaví dosažené úspěchy. Hra se celkově prezentuje hodně přátelskou a vstřícnou atmosférou, ať už ze strany organizátorů nebo hráčů navzájem. Konec konců, mravenci přece bývají právě takoví. Ti zdejší navíc vybavení mnohdy i nezdolným optimismem a smyslem pro humor.

I letos si akce odnesla z řad hráčů výborné hodnocení a vyjádření pochvaly pro hlavního organizátora Blizzyho i na organizaci se podílející skupinu Hydra, kteří ji společně neustále zlepšují a přinášejí možnost jednoho z nejhezčích vstupů do nové sezóny každého roku.

 

Malí mravenci, sotva si všimnete...

Webové stránky akce: http://vlcimaky.xf.cz


 
Fotografie: Martin, Šibřík, Itusa a Torli

3
Váš hlas: Žádná Průměr: 3 (1 hlas)

facebook