Třinácté Zatmění, aneb bojíte se tmy?


Bonhart - zveřejněno12 Květen 2011

Kalendář: Heroes V - Třinácté Zatmění (24. - 26.6. 2011)

Zatmění

Představte si, že váš život je jen jedním z mnoha. Ne na zemi, ale jen jednou z nespočtu variací sebe sama. Vlastně není tak úplně jen váš. Jako byste uprostřed zrcadlového sálu viděli tisíce obrazů, tisíc různých životů a přece ten samý. A s každým dalším okamžikem, každým nádechem přibývaly další a další. Úžasné, vidět něco takového…a pocítit pýchu, že to všechno je vlastně…vaše. Nebo snad ne? Copak i ti ostatní nestojí v zrcadlovém sále? Nejste i vy jen zrcadlo? Ne, to přece ne…určitě… Mohli byste přemítat desítky let, dokud by vám všem neproplynul život mezi prsty, ale tolik času mít nebudeme. Protože světlo, které dávalo pohlédnout do zrcadel, začne pohasínat. A ona jedno po druhém černat, jako by je spalovaly neviditelné plameny. Uvidíte tisíc smrtí sebe sama a žádná nebude stářím. Až nakonec se zrcadla roztříští a na podlaze zbudou jen zkrvavené střepy. Kolem vás nezbude, než temnota. Oni jsou mrtví, ale vy...vy ne…tedy přinejmenším, ještě ne. A kdo byl ten pravý? Záleží na tom, když jste poslední?

 

Rok se s rokem sešel a z úvah o restauraci Heroesáckého světa, po rozdělení akce v roce 2010, se stal plnohodnotný plán nového organizátorského kolektivu. A tak se letos opravdu zase vrátíme tam, kde to všechno skončilo…i když vlastně ne tak docela. Co se změní a co zůstane při starém?

 

Na nástupu (2010)To, co bezpochyby zůstává, je především samotný svět pátého dílu Heroesů a to všechno, co se v něm za minulé tři roky událo. Akce si ponechává ambice vyvíjet se postupně i nadále jako kostýmová, s větším podílem i mimobojových aktivit a vedlejších dějů v jejím průběhu, spolu s filozofii snahy o větší oživení světa skrze návaznost a určitou variabilitu děje. Taky zůstáváme u průběhového modelu, kdy závěr akce probíhá až v neděli.
V herním systému zůstává dělení nejen podle národní příslušnosti, ale především i jednotek tvořících tu kterou armádu, které dávají možnost právě kostýmových invencí a jsou pravidlově poměrně pestře rozlišeny. Stejně tak nás bude dále provázet i grál, odvěký to symbol už samotné PC serie, herní výstavba měst a jak se na tento svět sluší, taktéž existence zvláštních dovedností i magie.

Všude dobře (2010)...Změnou v prvé řadě bude místo konání, které se pro letošní rok přesune na Vysočinu, do povodí Sázavy, od čehož si slibujeme ve výsledku lepší dostupnost a i nějaké esteticko - praktické výhody, například tu řeku. Bitvu jsme se taky rozhodli zpřístupnit i mladším hráčům, protože v minulosti se několikrát ukázalo, že mnohdy dostatečné nadšení a přirozené vlohy stačí nejen na účast samotnou, ale i na zastání výraznějších rolí. Jistě lze namítnout, že tohle se třeba jen těžko bude slučovat s kostýmovou bitvou, ale důvěra někdy dělá divy, motivuje a především zázraky až na počkání, i to je záměr.
Pro hru samotnou se pak změní hlavně bojový systém, zavedlo se oproti minulým letům ASF. Změnila se poměrně výrazně také reinkarnační i obléhací pravidla. V těchto dvou oblastech jednak chceme zkusit něco nového (pro obléhání) a nebo změnit základní model systému (reinkarnace). Mimo to jsme se rozhodli svěřit i magii skutečně doslovně do hráčských rukou, takže končí zabíjení ošklivým pohledem, přicházejí nosiče. Celkový důsledek veškerých pravidlových změn doufáme hru udělá ještě o něco pestřejší, ale zároveň jednodušší ve smyslu složitosti vnímání daných pravidel. Zkrátka jedno složité pravidlo je horší, než deset natolik přirozených, že nejsou vnímána jako pravidla.

 

A teď tedy před vámi leží už jen „jednoduchá“ volba…která ze šestice stran bude ta, k jejímuž vítězství přispějete nebo za níž byste chtěli zemřít na bitevním poli?

Isabela Arantir
Bojíte se tmy? Nebo mnohem víc toho, co uvidíte, až pomine? A není vůbec nejlepší, aby se báli jiní?

 

Webové stránky akce: www.heroes5.cz
Použité fotky: Kostěj / Merwin
Upravené ilustrace: www.mightandmagic.com
 

Základní informace o akci
Datum: 24. - 26. červen 2011
Pořadatel: Bonhart, Blizzy, Arien
Typ: Larp-bitva (Fantasy)
Počet účastníků: 200
Další informace: Bez věkového omezení, Hra vhodná pro nováčky, Hra vhodná pro zkušené, Životový systém,
Podpora o.s.: žádné

 

2.25
Váš hlas: Žádná Průměr: 2.3 (4 hlasů)

facebook